O a vaega fa'apolopolo afi?

2022-08-22

O a vaega fa'agata afi

O se oloa afi o se masini faʻapitoa e tuʻufaʻatasia le malosi eseese e pei o le eletise eletise, malosi faʻainisinia, mea faʻamageta, malosi matagi, ma le malosi vevela. O foliga ma malo o ona vaega e aafia tonu ai le tulaga atoa o le faatinoga o le afi.

Vaega mo afi lautele
1. Stator afi

O le afi stator o se vaega taua o afi e pei o afi afi ma amataga. O le stator o se vaega taua o le afi. O le stator e aofia ai vaega e tolu: stator core, stator winding ma le faavaa. O le galuega autu a le stator o le fa'atupuina lea o se maneta feliuliua'i, a'o le galuega autu a le rotor o le tipiina lea e laina maneta o le malosi i totonu o le maneta fa'asolosolo e fa'atupu ai (output) le taimi nei.

2. Roto afi

O le rotor afi foi o le vaega taamilo i totonu o le afi. O le afi e aofia ai vaega e lua, o le rotor ma le stator. E faʻaaogaina e iloa ai le masini liua i le va o le eletise eletise ma le malosi faʻainisinia ma le malosi faʻainisinia ma le eletise eletise. Ua vaevaeina le afi afi i totonu o le afi afi ma le generator rotor.

3. Ta'amilomilo stator

O le stator winding e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua: centralized ma tufatufaina e tusa ai ma foliga o le coil winding ma le auala o uaea faʻapipiʻi. O le faʻafefe ma le faʻapipiʻiina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le ogatotonu e faigofie lava, ae o le lelei e maualalo ma o le taʻavale e le lelei foi. O le tele o fa'aola afi AC o lo'o i ai nei e fa'aogaina fa'amalo fa'asoa. E tusa ai ma faʻataʻitaʻiga eseese, faʻataʻitaʻiga ma tulaga faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o le uʻamea, o afi ua mamanuina i ituaiga faʻamalo eseese ma faʻamatalaga, o lea e ese ai foʻi tulaga faʻapitoa o faʻamaʻi.

4. atigi afi

O le afi afi e masani lava ona faasino i le pusa fafo o mea uma eletise ma eletise. O le afi afi o le masini puipuia o le afi, lea e faia i le uʻamea uʻamea silika ma isi mea e ala i le faʻailogaina ma le loloto o le tusia o ata. E le gata i lea, o le luga o le anti-rust and spraying ma isi togafitiga faʻagasologa e mafai ona puipuia lelei meafaigaluega i totonu o le afi. Galuega autu: e le pefu, e le pisa, e le susu.

5. Fa'ai'uga faavaa

O le pito pito i tua o se ufiufi pito i tua o loʻo faʻapipiʻiina i tua o le afi ma isi pusa, e masani ona taʻua o le "uʻu pito", lea e masani ona aofia ai le ufiufi o le tino, ave ma le pulumu eletise. Pe lelei pe leaga le ufiufi pito e afaina tonu ai le lelei o le afi. O se ufiufi pito lelei e masani lava ona sau mai lona fatu - o le pulumu, o lana galuega o le faʻauluina o le taamilosaga o le rotor, ma o lenei vaega o le vaega pito sili ona taua.

6. Pepa afi afi

O lau afi afi e masani lava ona tu i le siʻusiʻu o le afi ma faʻaaogaina mo le faʻafefe ma le malulu o le afi. E masani ona faʻaaogaina i le siʻusiʻu o le afi AC, pe tuʻuina i totonu o faʻasalalauga faʻapitoa o le DC ma le maualuga-voltage. O lau ili o afi e pa'u e masani ona fai i le palasitika.

E tusa ai ma le faʻavasegaina o mea: e mafai ona vaevaeina lau ili afi i ni ituaiga se tolu, lau palasitika palasitika, faʻaulu alumini ili lau, ma lafo uʻamea ili lau.

7. Tausia

Bearings o se vaega taua i masini ma masini faaonaponei. O lana galuega autu o le lagolagoina lea o le tino faʻainisinia, faʻaitiitia le faʻalavelave faʻafefe i le taimi o lana gaioiga, ma faʻamautinoa le saʻo o le taamilosaga.
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
google-site-verification=SyhAOs8nvV_ZDHcTwaQmwR4DlIlFDasLRlEVC9Jv_a8