Ta'avale ili afi afi commutator

2023-03-10

Ta'avale ili afi afi commutator


E masani ona fa'aogaina e afi ta'avale ta'avale DC, ma o lo'o i ai se pulumu i luga o le rotor mo le alu i le taimi nei. O lecommutatoro se masini e faʻaaogaina e sui ai le itu o le afi, lea e mafai ona suitulaga i le eletise e fesoʻotaʻi i pulumu, ma suia ai le itu o loʻo i ai nei ma le itu o le afi.

I afi ta'avale ili afi, o le slot commutator o se ituaiga commutator masani. E aofia ai se mama conductive tumau ma se numera o pulumu, e masani ona tuʻuina i taimi masani i avanoa i luga o le stator o le afi. O foliga o le mama faʻataʻitaʻiga e masani lava lapotopoto pe mafolafola, ma faʻapipiʻi i le rotor shaft o le afi ma faʻafesoʻotaʻi ma le pulumu.

A o taamilo le afi, o pulumu e faʻafesoʻotaʻi ma mama faʻaulu ma suia le auala e fesoʻotaʻi ai e faʻatatau i le mamanu o le commutator. E ala i le suia o electrodes fesootai e pulumu, leslot commutatore mafai ona suia le itu o loʻo i ai nei ma le taʻavale o le afi, ina ia mafai ai ona faʻaalia i luma ma fesuiaʻi suiga. O le mea lea, o le slot commutator o se tasi o ituaiga commutator masani faʻaaogaina i afi afi afi.


Fausiaina o ituaiga slotcommutatormo taavale afi afi

O le slot commutator o taavale afi afi e masani ona aofia ai pulumu, mama conductive ma puipui. O lo'o ta'ua i lalo le fa'agasologa masani o le gaosiga:

Fai le mama ta'avale: O le mama ta'avale e masani lava ona faia i le 'apamemea po'o le alumini ma e mafai ona fa'ailoga pe fa'amama. Pe a faia le mama taʻavale, e tatau ona faʻamautinoa o le totonugalemu ma fafo o le taʻavale mama e fetaui ma le tele o le rotor afi.

Fausia pulumu: O pulumu e masani lava ona faia i le kaponi, kopa po'o le apamemea ma e mafai ona tipiina, fa'amama pe fau. Pe a faʻapipiʻi pulumu, e tatau ona faʻamautinoa o foliga ma le tele o pulumu e fetaui ma le mamanu o le slotted commutator.

Fausia le fa'amau: E masani lava ona faia fa'amau i u'amea ma e mafai ona fa'ailoga, punou, pe fai masini. O le galuega autu a le puipui o le faʻapipiʻiina lea o le mama faʻaulu ma le pulumu, ma faʻafesoʻotaʻi ma le stator afi.

Faʻapipiʻiina o le commutator: Pe a faʻapipiʻi le slot commutator, e tatau ona tuʻufaʻatasia le mama faʻaulu ma le pulumu ma faʻapipiʻi i luga o le puipui. A maeʻa le faʻapotopotoga, e manaʻomia le suʻeina o le commutator ina ia mautinoa o loʻo faʻatinoina e pei ona fuafuaina.

E tatau ona maitauina o le gaosiga o masini slot-ituaiga commutators mo taʻavale afi afi e manaʻomia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina ma le faʻapotopotoga faʻapitoa. E le gata i lea, o le lelei ma le mautu o mea e tatau ona faʻamautinoa i le taimi o le gaosiga o gaosiga e faʻamautinoa ai le faʻamaoni ma le tumau o le commutator.



O le slot commutator o se DC afi commutator masani, ma o lona faatinoga o loʻo i ai se aafiaga taua i le faʻatonutonu ma le saoasaoa o le afi. O fa'ailoga autu nei o le fa'atinoga o le slot commutator:

Fa'atonu sa'o: Fa'atonu sa'o e fa'atatau i le fa'atonu sa'o o le fa'atonuga e mafai ona ausia e le commutator slot, o lona uiga, o le sese i le va o le fa'ata'ita'iga tonu ma le tikeri fa'ata'ita'i. O le slot-type commutator ma le maualuga o le taʻavale e mafai ona faʻamautinoa atili le faʻatinoina o le faʻataʻitaʻiga o le afi eletise.

Mauaina Fa'atonu: Fa'amautu fa'atonu e fa'atatau i le fa'atinoina mautu o le afi eletise i le ta'avale a'o tamo'e. Le tulaga maualuga slot commutator e mafai ona mautinoa le mautu o le taavale ma faaitiitia le vibration ma tafetafea o le uli.

La'ei tete'e: Slotted commutators e aofia ai pulumu ma mama conductive e masaes i le taimi o le taotoga. O le mea lea, o le ofuina o le teteʻe o se faʻailoga taua o le faʻaogaina o le slot commutator, lea e mafai ona aʻafia ai le ola ma le faʻamaoni o le slot commutator.

Faiga eletise: E manaʻomia e le slot commutator ona tatalia le maualuga o le taimi nei ma le maualuga o le voltage i faʻaoga aoga, o lona uiga e taua tele lona faʻaogaina o le eletise. O le faʻaogaina o le eletise e aofia ai faʻailoga e pei o le teteʻe, faʻaogaina o le insulation, ma le gafatia o loʻo iai nei, lea e iai se aafiaga tele i le faʻatinoga ma le saogalemu o le afi.

I se faapuupuuga, o le slot commutator o se vaega taua tele i totonu o le afi, ma o lona faʻailoga faʻatinoga e aʻafia tonu ai le taʻavale ma le saoasaoa o le faʻatinoina o le afi. O lea la, e matua taua tele le gaosia o se tulaga maualuga slot commutator.
  • QR
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
google-site-verification=SyhAOs8nvV_ZDHcTwaQmwR4DlIlFDasLRlEVC9Jv_a8